середу, 6 травня 2020 р.

07.05.2020.

7 - Б клас.

Українська література.















Тема: Андрій Малишко. Коротко про митця і його пісні, що стали народними. Патріотичні почуття, найвищі духовні цінності в них.
 " Пісня про рушник"

І. Андрій Малишко : слово і пісня
  Переглянути презентацію



ІІ. “Пісня про рушник” — поезія Андрія Малишка, сповідь-спогад ліричного героя, у якій матір дарує синові рушник, вишитий як символ життєвоï дороги. Рушник — символ чистоти і любові, а вишивка — справжній оберіг. Ліричний герой поезіï з великою теплотою розповідає свою історію життя.
 Читайте, аналізуйте, вчіть напам’ять! 
Рід літератури: інтимна лірика.
Жанр: ліричний вірш (пісня).
Мотив: материнської любові й рушника як символу життєвої дороги.
Віршовий розмір: анапест.
Художньо-стильові особливості: сповідь-спогад ліричного героя, у якій матір дарує синові вишитий рушник як символ життєвої дороги. 
Рушник пов’язаний із життєвою долею лірично­го героя і з образом його матері. Лірич­ний герой поезії дуже тепло згадує свою матір. Автор цим твором порушує питання дитинства, а також прощання з батьків­ською хатою та материнську тривогу за долю власної дитини. Форма вірша має значну кількість повторів, що наближає його до пісні.
Примітки: Композитор Платон Майборода написав музику до цієї поезії. 
Виконавців твору було багато, зокрема Дмитро Гнатюк, Олександр Таранець,           гурт “Ча­рівна”, Ірина Сказіна, Олександр Малінін, Квітка Цісик та ін.

ІІІ. Відео, на якому ви читаєте вірш Андрія Малишка " Пісня про рушник" напам'ять надсилайте на Viber ( 0990476326)

Немає коментарів:

Дописати коментар